karpenter.se
Historia

Karpenter grundades i juni 2006 i Danmark, under namnet "Stian Bygg", namngivet efter ägaren. I januari 2010 omprofilerades företaget och fick ett nytt namn. Namnet är inspirerat av det engelska "carpenter", som betyder "snickare".

Vi har sedan starten arbetat i både Danmark, Norge och Sverige. Som ett resultat av detta flyttade företaget i juli 2010 till Nyhyttan i Nora kommun. Här registrerades företaget som "Karpenter i Bergslagen AB", vilket är det namn som vi arbetar under i dag. Ägaren Stian har till och med arbetat i Slovenien för att lära lite om annan europeisk byggteknik.

Företaget har sedan 2010 i Sverige påtagit sig stora, utmanande och mycket avancerade byggnationer som nu pryder landskapet runt om i olika delar av Sverige. I 2014 började Karpenter med att bygga special hus i element och sen transportera ut det till husens destination. I 2015 utbyggde vi detta koncept och gör nu både korsvirke och timmerhus från hemmaplan, som sen kan levereras i princip i hela Europa. Som ett annat resultat av vår timmerhusverksamhet köpte vi i december 2015 “Brors timmerhus i Nora” och har övertagit hela hans produktion av timmerhus. Utöver timmerhus och korsvirkesproduktionen har vi eget sågverk samt eget finsnickeri var vi bygger alltifrån handgjorda dörrar, fönster, trappor och mycket mera. Så skall du ha byggt, antingen om det är ett vanligt bygge eller en avancerat konstruktion, då vet du nu vem du bör kontakta. Din byggare, Karpenter i Bergslagen AB.


Karpenter i Bergslagen AB /v. Stian Verhnjak Møller, Kvarngården, Finnshyttan 115, 713 94 Nora, tlf: 0768376009 stian@karpenter.se
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.